• Facebook

MULLINMARKKINAPOLOKKA

trad. soittanut Aapeli Hautala, sov. Tuomas Logrén

 

Tempo on letkeä jenkka, kappaleen nimestä huolimatta. Tämä on kahdelle kitaralle tehty, mutta toki sitä voi testailla muillakin soittimilla. Sekä säestystä että melodiaa voi mielellään varioida. Säestyksen rytmi on tarkoituksella jätetty junnaavaksi ja osa pohjasävelistä on tarkoituksella hieman poikkeavan kuuloisia. Myös melodiapuolella on paikoin pientä hulluttelua, rohkaisemaan kaikkia muusikkoja ulos konventionaalisuuden turvallisesta luolasta.

Säestyksen pohjaäänet soitetaan esim. peukalolla ja takapotku esim. etu- ja keskisormella. Myös plektraa tai muuta soittotapaa voi käyttää. Pohjaäänien sovituksessa on ollut esikuvana tuuban lyhyet töräykset ja suomalaisessa pelimannibassoperinteessä paikoin yhä esiintyvä hauska tapa soittaa napakasti rytmissä, mutta hulvattoman kuuloisin sävelvalinnoin. Jos erikoisemmat sävelet häiritsevät, voi muuttaa pohjaäänet tavanomaisemmiksi, mukaillen ensimmäisen kierroksen versiota.

Erityisesti toisella kierroksella on kitaralla parasta antaa äänien soida mahdollisimman pitkään pyrkien siihen, että aina tilaisuuden tullen useampi kuin yksi kieli soi kerrallaan. Sävelmässä on jonkin verran hyppyjä f:ltä a:lle ja toisin päin ylä-e -kielellä. Se ei ole ihan helppoa, mutta sitä ei tarvitse välttämättä kurottaa käsi paikallaan vaan kättä voi myös ronskisti liikuttaa kurottamisen vaihtoehtona, tai f:n voi soittaa h-kieleltäkin jos se tuntuu mukavammalta.

Nuotit

Mullinmarkkinapolokka, partituuri

trad. soittanut Aapeli Hautala, sov. Tuomas Logrén

 

Mullinmarkkinapolokka, kitara I

trad. soittanut Aapeli Hautala, sov. Tuomas Logrén

 

Mullinmarkkinapolokka, kitara II

trad. soittanut Aapeli Hautala, sov. Tuomas Logrén