• Facebook

VESI OLI TYYNI

trad. sov. Anu Itäpelto

 

Vesi oli tyyni lienee vanha runosävelmä; hyvin samankaltaisia toisintoja kultansa menetystä surevista on useitakin. Tosin minä luulin tätä versiota aikoinani opiskellessani rekilauluksi, kun löysin sen tehdäkseni siitä kansanlaulusovituksen lauluyhtyeelle.

Tässä yhtyesovituksessa voi käyttää halutessaan muitakin soittimia - tai olla käyttämättä näitä soittimia.

Tärkeätä on osata laulu ja riffit, joita sitten voi yhdistellä vaikka mielen mukaan. Huom.! Riffit eivät mene tasan kokonaisen laulusäkeistön mukaan, paitsi laulettaessa kaksi säkeistöllistä peräjälkeen.

Ensimmäinen ja kolmas säkeistö ovat hiljaisia ja säestyksenä toimii E-borduna. Toinen säkeistö on voimakas ja sisältää soittosoolon, jossa saa kernaasti muunnella melodiaa! Kolmannessa säkeistössä 5-11-kielisten kanteleitten matta- ja huiluääni-riffit luovat kyyneleistä tuntua.

Helppo versio sovituksesta, muistisääntö soittajalle: valitse joka säkeistöön sopiva riffi ja soita/souda sitä koko säkeistön loppuun asti. Säkeistöt voi sitoa toisiinsa E-bordunoilla. Soudetaan!

Nuotti

Vesi oli tyyni, partituuri

trad. sov. Anu Itäpelto